Over Oudelande

Over het dorp Oudelande

Het is goede grond in Oudelande. Vruchtbare grond. Grond die bereid is om te geven, als hij genoeg krijgt. Dat is aan de bewoners van Oudelande wel besteed. Welke tijd van het jaar je ook door het dorp gaat, er is altijd wat te doen. Het dorpsleven bloeit. De Oranjevereniging leeft, organiseert veel: natuurlijk de Koningsdagviering. Maar ook een lampionoptocht voor de jeugd. Voor de talrijke jeugd is er genoeg te doen: sporten, knutselen of naar de jeugdsoos in het dorpshuis.

 

Voor onze senioren is er biljarten of gym, of gewoon een borreltje halen in het dorpshuis. Verder is er de avondvierdaagse of de wielerronde om naar te kijken of mee te doen.

 

De basis voor dit alles is echter fruit. Zonder al die miljoenen appels, peren, pruimen, kersen, aardbeien en bessen valt alles weg.

 

De fruitteelt vraagt elk seizoen zijn eigen werk. In de winter snoeien, in de lente maaien en spuiten, en vooral genieten van eindeloze rijen met prachtig bloeiende bomen. In de zomer het teveel aan fruit uitdunnen, en dan in de herfst komt het mooiste en belangrijkste. Het binnenhalen van alle rijkdom die aan al die duizenden bomen en struiken groeit. De Oudelandenaren werken hard en veel en willen dan ook het nodige aan ontspanning doen, wat goed kan hier.

 

Maar de mooiste ontspanning vraagt veel inspanning van een klein groepje mensen. Zij organiseren om het jaar het Oogstfeest. Een dag vol gezelligheid, die bol staat van allerlei activiteiten. Er staan kraampjes in de straten, waar de vele bedrijven hun waren of bezigheden promoten. Er is genoeg te eten en te drinken. Er is de mogelijkheid om vanuit de lucht je huisje te bekijken vanuit de helikopter. Je kan ruiken, proeven en beleven wat Oudelande oogst. Het allermooiste is de optocht. Vele uren werk om te laten zien wat Oudelande biedt. Bekijk de foto’s eens en beleef het!

 

Heeft U de smaak te pakken gekregen, kom dan 22 Augustus 2020 naar het Oogstfeest in Oudelande en beleef waarin een klein dorp erg groot is.

 

Tot ziens in Oudelande!